top of page

רילוקיישן

תהליך הרילוקיישן מחזיק בתוכו התמודדויות רגשיות, נפשיות רבות. 

כמו כל תהליך הוא מכיל שלבים שונים. 

שלב הידיעה הראשונית כאשר יש עוד זמן עד לנסיעה, ההכנות, שלב הפרידות והאריזות, שלב הנסיעה, ההגעה, התארגנויות טכניות, ליווי בני הבית למסגרות החדשות השונות. 

יש שלבים טכניים רבים ובתוכם שלבים רגשיים רבים. התרגשות, קבלה, הדחקה, כעס, אבל, עצבות, הצפה רגשית, קבלה. שאלות של זהות ומהות צפות יחד עם אובדן הקרבה הפיזית למשפחות וחברים, אובדן רשתות התמיכה המוכרות ומקום העבודה.  

רילוקיישן מייצר טלטלה ושינוי גדול גם בהגדרות התפקידים בתוך הבית בהיבט האישי, הזוגי, ההורי והמשפחתי. 

תהליך טיפול רגשי מאפשר תיווך ועיבוד של התהליך הן עם ילדים והן עם מבוגרים, בתהליך פרטני כמו גם בתוך תהליך של הדרכת הורים. 

תהליך טיפולי המשלב ביבליותרפיה ועבודה עם כלים הבעתיים ויצירתיים מעולם האומנויות מאפשר תהליך עמוק ורגיש עם אפשרויות רבות להתמודדות עם הרגשות השונים שמתעוררים באופן לא מאיים ורגיש. 

הנסיון המקצועי והאישי מלמד אותי שרילוקיישן מתנהג לעיתים כטריגר להתמודדויות עבר בין אם טופלו או בין אם היו מודחקות. ההתמודדות עם מנעד הרגשות העוצמתי שמגיע עם המעבר יחד עם השינוי הגדול במקום הבטוח ותחושת החשיפה הם פתח להצפה רגשית. הטיפול יכול להיות בית - מקום בטוח להציף את הכל, לא להישאר לבד וגם מציע את האפשרות לייצר שינוי חיובי עמוק. 

פנייה לטיפול בהקשר יציאה לרילוקיישן יכולה להגיע בנקודות זמן שונות ובעקבות סיבות שונות: 

לדוגמא, טיפול רגשי יכול לתת כלים ואפשרות לחשיבה משותפת בתיווך הסיטואציה עוד טרם הנסיעה באופן מותאם גיל על מנת לאפשר מקום משמעותי לעיבוד ופרידה. מתוך מקום זה יתפנה מרחב ואפשרות לרגשות ציפייה והתרגשות להפציע. 

טיפול רגשי יכול להיות מענה לצורך בעזרה מול קשיי הסתגלות במדינה החדשה, קשיים שיכולים לבוא לידי ביטוי בהסתגרות, הימנעות, הצפה רגשית, חרדות, כעס, רגרסיה ועצבות. 

טיפול רגשי יכול להיות מקום ומרחב לתהליך של עזרה מול תחושת הצפה רגשית ושאלות של זהות, עצבות ותחושת זרות כללית. מתוך מקום זה מתפנה בהמשך מקום לבחון שאלות משמעותיות אשר צפות בתזמון ומכילות גם את האפשרות לייצר שינוי- הן בנקודת המבט והן במציאות. 

11062b_f0cd2b56e86443d68d21b6bc12fe055c_
bottom of page